Arbetsplatsmatta (ergonomiska mattor)

Stå upp är bra för hälsan.

Under många år har de flesta känt till att det är bra för ryggar och knän att stå på en arbetsplatsmatta som avlastar kroppen och lederna. Det har nu också klarlagts att många stillasittande timmar ökar risken för övervikt, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar samt upplevd stress.

Genom att stå på en bekväm arbetsplatsmatta rör man sig litet hela tiden, vilket motverkar sjukdomar och påverkar hälsan positivt. Undersökningar visar att personer som dagligen står 2,5 timmar mer än stillasittande förbränner 350 kalorier extra per dag. På en månad kan vikten alltså minska med upp till 1 kilo bara genom detta. Att stå mer på rätt sätt leder till lägre sjukfrånvaro –således ökad frisknärvaro. Investeringen i en arbetsplatsmatta betalar sig snabbt i flera avseenden.

Arbetsplatsmattor

Behövs i många arbetsmiljöer. Det finns arbetsplatsmattor till bl.a. restauranger, industrier, butiker och kontor.

I en tung industrimiljö

Passar en arbetsplatsmatta av nitrilgummi allra bäst. Dessa mattor tål stora påfrestningar och klarar av de flesta kemikalier. För livsmedelsmiljöer rekommenderas en antibakteriell arbetsplatsmatta med dränerade kanaler på undersidan. Det underlättar att hålla rent.

Ibland kräver miljön en arbetsplatsmatta i speciell storlek eller form. Välj då en skräddarsydd matta, eller en som byggs av moduler.

Caleo är återförsäljare för arbetsplatsmattor från Matting.

Skrapmatta stoppar effektivt grov smuts

För entréer med mycket inpasseringar är det bra att ha en skrapmatta i en nedsänkning. Grov smuts stoppas och stannar i skrapmattan. Våra bästa skrapmattor är byggda med stora hålmönster som skrapar av den grövsta smutsen, vilket gör att golvslitaget minskar och städningen underlättas.

Skrapmattorna

Rymmer stora mängder smuts och skräp. De är lätta att rulla ihop för att städa under. En skrapmatta är mycket hållbar och dessutom återvinningsbar.

Skrapmattan

Byggs ihop i valfri storlek. Den finns i många former, ett flertal färger och tjocklekar. Om ni vill ha en skrapmatta med tryck kan även detta erbjudas. Det finns också andra typer av skrapmattor, som både kan vara nedsänkta eller löst liggande.

Caleo kan även ordna montering av skrapmatta, enligt era önskemål.