facebook pixel

Arbetsplatsmatta (ergonomiska mattor)

Stå mera är bra för hälsan! Under många år har vi vetat att det är bra för ryggar och knän att stå på en arbetsplatsmatta som avlastar kroppen. Det som nu också är klarlagt är att många stillasittande timmar ökar risken för övervikt, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar samt stress. Genom att stå upp på en bekväm arbetsplatsmatta rör man sig lite hela tiden och motverkar sjukdomar. Dessutom visar undersökningar att personer som står 2,5 timmar mer än stillasittande personer bränner 350 kalorier mer per dag. På en månad kan vikten gå ned upp till ett kilo. Att stå mer leder till lägre sjukfrånvaro och investeringen i en arbetsplatsmatta betalar sig fort.

Arbetsplatsmattor behövs i många arbetsmiljöer. Det finns arbetsplatsmattor till bland annat restauranger, industri, butiker och kontor. I en tung industrimiljö passar en arbetsplatsmatta av nitrilgummi allra bäst. Dessa mattor tål stora påfrestningar och klarar av de flesta kemikalier.

För livsmedelsmiljöer rekommenderas en antibakteriell arbetsplatsmatta med dränerade kanaler på undersidan. Då blir det lätt att hålla rent. Ibland kräver miljön en arbetsplatsmatta i speciell storlek eller form, då kan man välja en skräddarsydd matta eller bygga en av moduler.

Vi är återförsäljare för arbetsplatsmattor från Matting

Skrapmatta

För entréer med mycket inpasseringar är det bra att ha en skrapmatta i en nedsänkning som stoppar grov smuts som stannar i skrapmattan. Våra bästa skrapmattor är byggda med stora hålmönster som skrapar av den grövsta smutsen vilket gör att golvslitaget minskar.

Skrapmattorna rymmer stora mängder smuts och är lätta att rulla ihop för att städa under skrapmattan.

Skrapmattan byggs ihop i valfri storlek och i många former och den finns i ett flertal färger och tjocklekar, vill man ha skrapmatta med tryck så går det att ordna.

Skrapmattan är mycket hållbar och återvinningsbar, det finns även andra typer av skrapmattor som både kan vara nedsänkta eller lösa, vill ni så ordnar vi även montering av skrapmattor!